torstai 20. syyskuuta 2012

Anna-Leena Härkönen - Akvaariorakkautta

! Juoni !
Akvaariorakkautta kertoo tarjoilija-Saarasta ja hänen suhteestaan toimittaja-Jouniin. Siinä aikalailla kaikki. En oikeen osannut odottaa kirjalta mitään ja olin tavallaan yllättynyt, kuinka teoksen keskipiste on nimenomaan seksi. Saara ei ole tapaillut ketään pitkään aikaan, mutta sitten hän tapaa Jounin ja heille kehittyy suhde. Kirja keskittyy aikalailla heidän seksielämänsä purkamiseen ja Saaran fantasioiden ja todellisuuden suhteen selvittelyyn. 

Kirjassa kaikki tuntuu pyörivän ainoastaan seksin ympärillä ja siinä keskitytään siihen, kuinka Saara ei voi saada tyydytystä Jounin kanssa rakastelusta. En osaa nyt juonesta sanoa oikein muuta. Tavallaan Loppuunkäsitellyn ja Avoimien ovien päivän luettua olisin voinut aavistella, että tämäkin kirja on yhteen asiaan pureutumista, sen pureskelua, maistelua ja ympäriinsä pyörittelyä.

Otava, 1990
sivuja 190

! Arviot ja ajatukset kirjasta !
Härkönen kirjoittaa hyvin. Siihen ei kyllästy, vaikka se purkaakin auki vain yhtä aihetta kerrallaan. Hänen kirjoitustaitonsa ja oivallinen kielensä pelastaa kirjan. Akvaariorakkautta oli nopea- ja helppolukuinen. Se pani miettimään kaikkea omia ihmissuhteita ja oli pelottava jälleen henkilökohtaisuudessaan. Vaikka (taas!) en aivan samanlaisessa tilanteessa olekaan ollut. Härkönen kuvaa tunnelmia, mielenmaisemia ja tapahtumia hyvin uskottavasti ja mukaansatempaavasti. Melkein on sellainen tunne, että olisi itsekin paikalla. Ehkä se tekee sen henkilökohtaisuuden tunteen.

Nyt kun jälkeen päin mietin teosta en oikein jaksa innostua siitä. Se on kiinnostava ja varmaan tärkeäkin aihe käsiteltäväksi. Ja tokihan vaatii hurjaa rohkeutta kirjoittaa niin suoraan ja paljaasti seksistä. Mitään häpeilemättä ja mitään kertomatta jättämättä. Minulla on lainassa Anna-Leena Härköseltä Ei kiitos ja siinä taas pääsen näkemään asian toisinpäin.

PS! Akvaariorakkautta-kirjan pokkariversion kansi on kauhea! (onneksi luin kannesta huolimatta haha) ++ Kirjasta on tehty elokuvakin! Pitänee katsoa joskus ja ehkä kirjoittaa tähän rinnalle elokuva-arvostelu.


2 kommenttia:

  1. Kansi on tosiaan hirveä!! (Elokuvakansi) Muistan, kun luin tätä ja joku ihmettelikin, että mitä pornokirjaa oikein luen :D
    Akvaariorakkautta on Anttilassa aika halpa leffa, olen sitä pari kertaa pyöritellyt käsissä. (Viimeksi laitoin leffan takaisin hyllyyn, koska joku randommies loi muhun niin huvittuneen katseen :D)

    VastaaPoista
  2. Heheee.... Niiin. Aijaa! Ehkä meidän pitäisi katsoa toi leffa yhdessä ja sitten kirjoittaa blogeihimme jotkut armottamat kritiikit ja leffa-kirja-vertailut? :q

    VastaaPoista