Katarina

Olen 23-vuotias Tampereella asusteleva tyyppi, joka valokuvaa ja lukee hulluna! Olen perustanut tämän kirjablogin jo vuonna 2012, mutta loppukesästä 2016 vein kirjabloggaamisen ihan uudelle tasolle ja aloitin kirjavideoiden kuvaamisen. Youtube-kanavalleni pääset tästä linkistä!

Opiskelen Tampereen yliopistossa kuvajournalismia viidettä vuotta. Sivuaineena luen filosofiaa, sosiaalitieteitä ja politiikan tutkimusta. Olen aina kirjoittanut intohimoisesti ja muutama vuosi sitten (2008) on tullut mukaan myös valokuvaaminen. Lapsena luin hurjat määrät erilaisia kirjoja, Tiina-kirjat olivat tosi suuri juttu kuin myös Harry Potterit. Luin koira- ja kummituskirjoja, Jacqueline Wilsonin tuotantoa ja satunnaisia muita nuorten kirjoja. Olenkin harmitellut, miksen koskaan pitänyt yhtenäistä "luetut kirjat"-listaa. (Tai en vain enää tiedä missä se ne laput on, joihin on joinakin ajanjaksoina kirjoitettu ahkerasti luetut-listaa! Onneksi nyt on tämä blogi!)

Tällä hetkellä olen kiinnostunut yhteiskunnallisista, filosofisista, mystisistä kirjoista ja runoista. Haluan myös kartoittaa kirjasivistystäni klassikoiden saralla. Tietysti toiveenani on myös kehittää omaa kirjallista osaamistani, kun lukeminen tukee erinomaisesti kirjoittamista. (Tämän lisäksi luen huomaamattani joitakin kirjoja, jotka eksyvät mukaani kirppareilta ja kirjastoista) Lempikirjojani ovat Nicola Barkerin Apposen avoinna, Anja Snellmanin Sonja O. kävi täällä, Sofi Oksasen Puhdistus, Stalinin lehmät ja Baby Jane, Milan Kunderan Olemisen sietämätön keveys, Pirkko Saision Punainen erokirja ja muutamat muut teokset. Olen merkinnyt suosikkini tunnisteella, mutta myös Luetut-sivulla ne tunnistaa tummennuksesta.

Olen aivan innoissani suomalaisista naiskirjailijoista, kuten minun lukulistoistani on mahdollista huomata. Koen Anja Snellmanin, Anna-Leena Härkösen, Sofi Oksasen, Pirkko Saision, Sinikka Nopolan erittäin lahjakkaina kirjailijoina, jotka osaavat tempaista mukaansa, innostaa, kiinnostaa ja inspiroida. Yhtäkkiä vain huomaan lukevani jälleen tietyn kirjailijan kirjoja ja innostun vain entisestään. Olen aina vain häkeltyneempi, kuinka taitavia kirjoittajia suomalaisten naisten joukosta löytyykään! Vau.

Valmistuin lukiosta keväällä 2012 ja abiturienttivuosi kului ylioppilaskirjoituksiin lukiessa. Kevät meni pääsykoekirjojen kanssa. Pääsykoekirjoina olivat Johanna Sumialan Median rituaalit, Risto Kuneliuksen Viestinnän vallassa ja Pentti Määttäsen Filosofia, johdatus peruskysymyksiin. Sen kaiken puurtamisen jälkeen en ole ollut kovin innostunut tietokirjoista vaan puhtaan fiktiivisistä ja epätodellisista, absurdeista, dekadenteista, hassuista juonenkäänteistä ja kummallisista henkilöhahmoista. Nyt kun aikaa on vähän kulunut, ajatus tietokirjoista ei ole enää niin kauhistuttava.

7 kommenttia:

 1. Mahtavaa innostusta! :) Jatka lukemista, kirjoittamista ja ehkäpä... kuvaamista! Terveisin nuorten kirjoittajaryhmiä ja muuta sen sellaista värkkäilevä täti-ihminen Helsingistä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kommenttisi hymyilytti! :) Millaisia ryhmiä värkkäilet? Kuulostaaa kivalta :>

  VastaaPoista
 3. Olin äsken kirjautunut "väärään" sähköpostiin. Voisitko olla niin ystävällinen ja jättää tuon ekan kommentin julkaisematta, koska siinä sitten ilmeisesti näkyy koko nimeni? Mutta joo, luulisin meidän olleen samaan aikaan Tampereen filosofian pääsykokeissa. En nyt tiedä, oliko tämä maailman järkevin kommentoimisen aihe, mutta minusta vain oli hauska huomata tämä.

  VastaaPoista
 4. Juu toki :>

  Hahaa joo. Olin pääsykokeissa siis toukokuussa 2012. :--) Opiskeletko sä nyt Treen yliopistossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Juu, olemme sitten olleet niissä samaan aikaan. :) En. Opiskelen Turussa filosofiaa toista vuotta, kun tänne enemmän halusinkin. :)

   Poista
  2. Aivan aivan! Itse muutin juuri Turusta tänne! :D

   Poista
  3. Ollaan sitten muutettu ihan ristikkäin, sillä minä asuin ennen Tampereella. :)

   Poista