maanantai 2. huhtikuuta 2018

Maaliskuun luetut

Tulinpa nyt pitkästä aikaa kirjoittamaan tänne blogiin. Videoidenteko on taas vään jäässä kiireiden takia. Muutin Helsinkiin helmikuun lopulla ja tämä alkuvuosi on ollut kohtuuttoman hektistä! Toisaalta olen nauttinut uudesta kaupungista, kodista ja kirjastoista todella paljon!

Tässä ote kirjoista, jotka luin maaliskuussa!

16. Tove Jansson - Muumipapan urotyöt
17. Anita Seppä - Kuvien tulkinta
18. Rikki. Taidetta mielenterveydestä n:o 1
19. Johanna Rojola (toim.) - Suffragettien city
20. Jean-Philippe Peyraud - Kauneuspilkkuja
21. Mikaela Strömberg - Sophie
22. Wolf Kankare - Kettujumala palelee
23. Susupetal - Sairaalapäiväkirja: Merkintöjä ja kuvia suljetulta osastolta
24. 1. Luku - Graafiset suunnittelijat kirjoittavat

Anita Seppä on tehnyt loistavan kattauksen visuaalisen kulttuurin tutkimisesta!

Olen ruvennut iltaisin lukemaan puolisolleni muumikirjoja ja se on mukavasti näkynyt myös luetuissa kirjoissa. Näin suunnitelmallisesti en noita kirjoja olekaan varmaan koskaan lukenut! Toinen asia, joka on vaikuttanut luettujen kirjojen määrään on se, että alkuvuodesta mulla oli käytössäni Bookbeat-sovellus. Nyt sitä ei ole vähään aikaan ollut, joten oon lukenut sitten vaan omien kirjahyllyjen antia ja tosiaan vieraillut kirjastoissa kovasti!

Upeita teoksia tässä!

Mietin, että jos tekisin jonkinlaisen kuukausikoosteen kirjoista, mutta kovin vaikeaa valita esimerkiksi vain yksi teos, joka olisi ehdottomasti paras! Suosikkeja tässä kuussa ovat olleet Anita Sepän todella hyvä visuaalisen kulttuurin teoriakirja Kuvien tulkinta. Kaksi sarjakuvakirjaa nousi vielä esille ehdottomina suosikkeina! Nimittäin Rikki, taidetta mielenterveydestä n:o 1! Aivan mielettömän upeita teoksia todella tärkeistä aiheista. Suosittelen sitä jokaiselle! Siitä kirjasta löytyy usean sarjakuvataiteilijan töitä ja käsiteltävät aiheet ovat valittu hyvin, mukana monenlaista mielenterveyteen liittyen.

Vaikuttava!
Lisäksi olen nyt yrittänyt ryhtä lukemaan taas runoja. Aloitin sen aika vakavalla teoksella, nimittäin Susupetalin Sairaalapäiväkirja-teoksella. Kirjan takana sanottiin, että jokaisen terveydenhoitoalalla työskentelevän pitäisi tuo kirja lukea. Olen aivan samaa mieltä ja vielä ehkä laajentaisin tätä ajatusta, että hitto, jokaisen ihmisen pitäisi lukea se! Siinä kuvattiin todella koskettavasti ja silmiäavartavasti sitä, mitä mielenterveysongelmat voivat olla. Mukana myös taidetta!

1. Luku - Graafiset suunnittelijat kirjoittavat on teos, joka on minun pitänyt lukea jo pidempään. Sitä voisin suositella alasta kiinnostuneille kaiken kaikkiaan, siihen kun on koottu mukaan taidokkaasti eri osa-alueilta huomioita. Mukana siis julkisivutypografiaa, feminismiä, keskustelua laadusta ja alan sisäisistä kilpailuista, kirjan- ja levynkansisuunnittelua!

Tavoitteenani on tänä vuonna lukea 70 kirjaa ja tähän mennessä koossa on jo 25 luettua teosta! Merkkaako luettujen kirjojen määrä sulle paljon? Mulle se merkkaa edelleen...! Oi voi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti