keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kirjahyllyni ja kirjapinoni


Tästä postauksesta on tulossa poikkeuksellinen. Aion esitellä teille nyt kirjamassani, iiks! Omistan hurjan määrän kirjoja, koska yleensä löydän kirppareilta huikeita löytöjä samoin kuin kirjakauppojen alennuslaatikoista! Tässä ensimmäiseksi on matkalaukkujeni päälle kertynyt pino. Tuon näen aina ensimmäisenä kun herään ja siinä on jotain hurjan hellyttävää.

Ja noniin. Se kirjahylly. Kävin viime viikonloppuna Turussa. Siellä iski hirmuinen into järjestää kirjahyllyni, kun näin äitini uuden kirjahyllyn ja kirjat niiin ihanassa rivissä. Toisaalta tämä tursuileva kirjahökötys kuvastaa minua aikas hyvin.Jostain syystä alkuvuodesta mulle kertyi hirmuinen määrä uusia kirjoja pääasiassa kirpputoreilta hamstrattua. Joudun kehittelemään uuden kirjapinojärjestelmän ja se syntyi pöydälleni, johon ei muuta sitten oikein mahdukkaan! 

Ja lopuksi kuva, jonka Aino nappasi joskus tässä kun palasin kotiin kirjojeni luokse. Varmaan noloin ja samalla totuudenmukaisin kuva, mitä musta on otettu. :---)


18 kommenttia:

 1. Kotisi näyttää ihanan rennolta ja taiteelliselta! :) Ihailen aina näitä boheemeja ratkaisuja, mutta itse en voisi mitenkään pitää kirjojani samalla tavalla, sillä kirjastonhoitajan sieluni vaatii minua järjestämään kirjani aakkosjärjestykseen.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän :D Kieltämättä tässä "itseninäköisessä" ratkaisussa on se huono puoli, että en todellakaan tiedä missä pinossa milloinkin jokin kirja on... Lisäksi se, että jos hillerini kiipeävät tuohon matkalaukun päälleni, niin kaikki kirjat on sitten lattialla D:

   Mutta eikö sua häiritse aakkosjärjestyksessä se, että kaikki kirjat ovat eri kokoisia? Itse jotenkin haluaisin järjestää kirjat niin, että ne loksahtelisivat paikoilleen tismalleen! :D

   Ja niin, ihailen myös sitä, kun Ajatuksia kirjamaasta Anni järjestää kirjansa värien ja sarjojen mukaan. Ehkä mäkin vielä toteutan oman järjestelysuunnitelmani! Mutta itse aion toteuttaa sen kokojärjestyksessä + niin, että kirjahyllyssä on tietyillä paikoilla kaikki rakkaimmat kirjat. Sekin vielä, että haluaisin nuo kaikki Into-kirjat omaksi sarjakseen, ne on hauskanvärisiä ja niiin. Nyt on nekin vähän missä sattuu. :---D

   Poista
  2. Hee! Voisi tästä aiheesta liittyen pistää pystyyn haasteen, jossa jokainen kirjabloggaaja painostettaiisin paljastamaan kuva kirjahyllystään...! Ja salaisimmista kirjapinoista ikkunalaudalla ja sängyn alla! (Oma pieni paheeni oli ikkunalaudalla olleet kirjat, jotka aina noiden frettien leikkeissä lensivät sängyn alle ryttyyn, nyt on kaikki paljastettu, huhhu) :D

   Poista
 2. Ihanat kirjapinot! Ärsyttää, kun olen itse niin tarkka ja siisti ja haluan että kirjat ovat siistissä järjestyksessä hyllyissä. Sitten ihailen kuitenkin juuri tällaisia, muiden upeita ratkaisuja! Muutenkin kotisi näyttää ihanalta :).

  VastaaPoista
 3. Ihania pinoja! :)

  Mulla on meneillään epätoivoinen kirjojenkarsimisprojekti, sillä haluaisin kirjojen mahtuvan hyllyihin. Parisataa kirjaa olen nyhtänyt hyllyistä pois, mutta tilaa ei tule! Aaaargh! Mahdoton tehtävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Vau! Ootko sä siis myynyt niitä (tai myytkö niitä nyt jossain, heh, heti kirjahamsterin silmät säkenöi täällä!) vai vaan lahjottanut pois? Itsekin oon myynyt joitakin kirjoja kirpparilla, että voin sitten hyviä ostaa mukamas hyvälla omatunnolla... :D

   Poista
  2. Siinpä sitä onkin hommaa, koittaa löytää kirjoille uusi koti :)
   Äitille kelpas kaksi pussillista, mutta kuusi vielä jäi. Seuraavaksi apajille iskevät siskot ja jos jotain kelvollista jää, laitan fb:ssa tyrkylle :) Kirppispöytää en kirjojen takia viitsi ottaa, kun ei kirjoista kukaan halua maksaa juuri mitään.

   Poista
 4. Huippuihana! Uusi kukkaisuus ilmestynyt ikkunalaudalle.

  VastaaPoista
 5. Onpa tyylikkäitä ja rempseitä pinoja. Täällä myös kirjahyllyn lisäksi kirjoja seilaa siellä sun täällä kasoissa ja porraskaiteen "tasolla", portaillakin. Ja kaikki iloisesti sekaisin. :D Yritin muuton yhteydessä niitä järjestellä jotenkin genreittäin, mutta pieleen meni ja luovuin koko ajatuksesta. Silti kirjoilla on tietty "järjestys" eli ne ovat eri paikoissa tietyn logiikan mukaan. Sen logiikan tiedän vain minä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kuulostaa tosi hyvältä! :D Olis ihan mahtavaa nähdä kuva sun kirjapinoista vinkvink! :---) Ihmisten kirjahyllyt on hurjan mielenkiintosia, hämmennyin kun kerran pari kaveria on toisistaan tietämättä kysyneet että saako sun kirjahyllyä tutkia ja en ollut ennen sitä ajatellut, että se olisi jotenkin todella henkilökohtaista! :D

   Poista
 6. Upeita kirjapinoja! Jos asuisin yksin, veikkaan, että omakin koti näyttäisi samalta. Nyt kirjapinoja on hyvin vähän siellä täällä, minne niitä olen unohdellut, mutta maltillisesti kuitenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! :) Kirjapinot on ihanuutta kyllä! Munkin kirjaröykkiöt ulottuu vain mun huoneeseen, ettei kämppikset hermostu :p No ei sillä, yksi kämppiksistään sijoitti kirjahyllynsä tuohon yläaulaan ja voi ihanuutta niitä kirjoja on ihastuttavaa hipelöidä :---)

   Poista
 7. Ihanaa rönsyilyä! Minulla kirjat ovat tällä hetkellä hyllyssä aakkosjärjestyksessä (tosin loppupään kirjat ovat vähän sikin sokin, koska olen joutunut kasaamaan ne hyllyyn vaakatasoon tilanpuutteen takia), mutta värijärjestys olisi ihana. Kokeilin sitä joskus, mutta se ei oikein näyttänyt edustavalta, koska on vain yksi hylly. Haaveilen siis koko seinän mittaisesta hyllykokonaisuudesta ja vielä suuremmasta kirjamäärästä!

  VastaaPoista
 8. Sun kirjapinot ja hylly on tosi sympaattisia! Mulla on oma hylly ihan turvoksissa (vaikka se on paljon isompi kuin sulla), looginen järjestys unohtui kauan sitten ja ne muut pinot on vaan sellaisia epämääräisiä.

  VastaaPoista