keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Kuulumisia ja kirjablogin herättelyä henkiin!

Kas hei! Viimeisestä postauksesta onkin aikaa jo aika monta kuukautta. Tässä välissä vietin hurjan tapahtumarikkaan kesän Helsingissä ja niin lukeminen kuin kirjoittaminenkin jäi vähemmälle, jopa liian vähälle, kun vain kuvasin ja seikkailin ympäriinsä. Nyt kuitenkin on hyvä aika taas palata kirjablogin ääreen. (kuvassa olin odottamassa kirjakaupan avautumista otsa lasissa...heh. Ja oikealla sen päivän löydöt!)

Luin kesällä hävettävän vähän, toukokuussa kolme kirjaa, kesäkuussa neljä kirjaa ja heinä- ja elokuussa en ehtinyt kumpanakaan kuukautena lukea yhtään ainuttakaan teosta! Tein enemmän töitä kuin koskaan ikinä, mutta kesä oli ihan huippuhuippuhuippu. Mielettömän huippu. (ottamiani kuvia nähtävissä muun muassa portfoliossani täällä)

Kesällä kuitenkin tulin ostaneeksi enemmän kirjoja kuin koskaan aikaisemmin. (Kyllä, sellainenkin on mahdollista!) Helsingissä rakastuin ehdottomasti Rosebud-kirjakauppoihin. Ainakin vielä pari viikkoa sitten oli tuolla City Centerissä edelleen viiden euron kirjakauppa! (kuva sieltä)

Lakkopäivänä suuntasin Ainon kanssa osoittamaan mieltä Rautatientorille, mutta samalla eksyttiin myös kahteen kirjakauppaan. Vasemmalla kaksi mun kuittia ja oikealla Ainon. Hups! Kirjat on rakkautta, rakkautta, rakkautta.


Mietin, että josko listaisin kaikkia ihanimpia kirjalöytöjäni, mutta en kerta kaikkiaan tällä hetkellä pysty nimeämään yhtä suosikkia! Olen ostanut nyt vihdoin sellaisia kirjoja, joista olen todella haaveillut ja niiden hankkimista miettinyt jo pidemmän aikaa. Aikaisemmin on tullut hankittua lähinnä heräteostoksia kirppareilta ja antikvariaateista.

Yhden ongelman kuitenkin kohtasin nyt tässä kartuttaessani kirjahyllyäni kovalla vauhdilla (sain palkkaa työharjoittelustani, tämä selittää kaiken), miten ihmeessä muistan kaikki omistamani kirjat! Ostin esimerkiksi Boris Kagarlitskyn Neukkulaan ja takaisin Into-pamfletin kahteen kertaan innostuksissani. 


Annin kanssa päätettiin ottaa urakaksi nyt Dostojevskin Idiootti. Tavoitteena on lukea teos puolessa vuodessa, eli noin 120 sivua kuukaudessa. Tämä kirjahaaste alkaa nyt lokakuussa ja varmaan kirjoitan tännekin päivityksiä, miten edistyy. Otin jo vähän varaslähtöä ja se vaikutti todella hyvältä. Kuvassa oltiin Turun Akateemisessa, siellä oli edelleen -80% löytöjä.

Ja lopuksi vielä linkki yhteen biisiin, jonka Anni mulle vinkkasi, heh. Bitches in Bookshops kyllä... Loistavia kirjoja mainittu lyriikoissa ja vilahtaa kuvissa!

8 kommenttia:

 1. Hauska kirjoitus :D Itse ostan omaksi vain lempikirjojani. Muuten lainaan kaikki kirjastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo, vähän mietin että onko liian hupaisa hassutteluteksti, mutta miksei sitä sitten saisi kirjoitella mitä ikinä haluan :---D pitää pitää kirjoittamisen kynnys matalana näin pitkän tauon jälkeen! :p

   Mutta mutta, onko sulla verrattain vähän lempikirjoja, että ne muistaa kaikki mitkä on ostanut? :D

   Poista
 2. Aivan mahtava tuo biisi, kiitos vinkkaamisesta! :)

  VastaaPoista
 3. Jee, ihanaa että bloggailet ja ihan superjännää aloittaa tuo kimppaluku!! ♥♥♥

  Ja toi biisi on kyllä ihan supagood! Varsinkin, kun kuuntelin mistä biisistä se on tehty niin kaikki lyriikat menee tossa kyllä ihan nappiin :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! Mietin nyt, että voisin kokonaan aloittaa bloggaamisen ihan uudella innolla! Mietin siis mun saksofoniblogin uudelleen eloon herättelyä myös! Ja joo! Harmi, et asut Turussa, muuten me voitais aina vaan istuu alas puhumaan tosta kirjasta :D

   Heh, niinpä! Mun pitäis kans lukea ne lyriikat kokonaan ja kuunnella toi alkuperänen. :0

   Poista
 4. Tervetuloa takaisin ruotuun!

  Onpa muuten hienoja kuvia tuolla portfoliossasi! En itse ole kummoinen valokuvaaja, mutta muiden ottamien kuvien katselemisesta pidän kovasti. Sama pätee taiteisiin muutenkin, en itse osaa mitään, esimerkiksi piirtää tai soittaa, mutta nautin kovasti kaikesta mitä muut tekevät :D Tänne siis vain kaikki, minä katselen ja kuuntelen!

  Oletko Goodreadsissa? Mietin vain, että sinne listatut kirjat voisi auttaa muistamaan mitä kaikkea jo omistaa. Siis jos vain on aikaa selata ne kaikki lukuisat ja lukuisat omistetut kirjat läpi siinä hikipäissään ostopäätöstä juuri tehdessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heimoi! Kiitos kommentista! Unohdin kokonaan vastata!

   Hih, kiitos paljon kehuista! Kannattaa alkaa valokuvata ja piirtää vain paljon, sitä yllättyy kuinka nopeasti oppii ja kehittyy. Uskon vahvasti, että kuka tahansa voi oppia :---)

   Olen joo! Heh, toi oliskin hyvä, jos olis tolleen tietokantana ylhäällä mitä kirjoja omistaa. Harmi vaan, että mulla kirjoja taitaa olla monta sataa! Kuluis todella kauan niiden järjestämisessä :---D

   Poista