lauantai 28. huhtikuuta 2018

Kevätfiilistelyä! + Tampereen vs. Helsingin kirjastot


Kirjabloggaajan vapaapäivä!

Tähän mennessä luettuja kirjoja tänä vuonna 51. Paljon on tähän mahtunut muun muassa sarjakuvia, runoutta ja esimerkiksi Long Playn mahtavan loistavia artikkeleita. Olen rakastunut Helsingin kirjastoihin ja vieraillut muun muassa Kirjasto10:ssa, Käpylän, Oulunkylän, Arabianrannan, Itäkeskuksen ja Kannelmäen kirjastoissa useampaan otteeseen. Vielä Helsingissä asuessani en ole ehtinyt käydä Kallion ja Richardinkadun kirjastoissa, jotka ovat yksiä lemppareitani ne myös!

Ajattelin, että voisin haluaisin vierailla kaikissa Helsingin kirjastoissa ja tehdä niistä mahdollisesti jotain videota myös! Mulla oli sama ajatus Tampereen kirjastoista, mutta siellä en tullut vierailleeksi kuin Metsossa, Sampolassa, Hervannan kirjastossa ja omassa itsenäisessä Pispalan kirjastossaan. Pispalan kirjastoa voin ehdottomasti suositella, mahdottoman sympaattinen ja hurjan ihana paikka!

Otos uudesta kodistamme ja ihanasta valosta! Tässä myös yksi osa meidän omaa kirjastoamme :--)
Jos Tampereen ja Helsingin kirjastoja vertaa, menee ääni kyllä Helsingin kirjastoille. Tampereen kirjastoista tulin viettäneeksi todella usein aikaani Metsossa, joka sattui olemaan todella lähellä kotiani. Metso on jännä paikka, hauska arkkitehtuuri ja se pyrkii jatkuvasti uudistautumaan. Helsingissä ei ymmärtääkseni ole vastaavaa pääkirjastomaista meininkiä niin selkeästi kuin Tampereella. Tampereella olikin siis selkeää, että yleensä aina, kun jotain etsin, etsin sitä Metsosta.

Helsingissä taas eri kirjastoissa vierailu tuntuu omalta seikkailultaan. En odotakaan, että esimerkiksi Käpylän kirjastosta löytyisi samalla tavalla vaikkapa yhteiskunnallisia tietokirjoja kuin joistakin suuremmista kirjastoista. Näissä pienissä kirjastoissa on mahtavaa tunnelmaa ja ihailen helsinkiläisten pienten kirjastojen ja kulttuuripalveluiden monipuolisuutta! (En ole kiireiltäni ehtinyt kovinkaan paljon osallistua kulttuuriaktiviteetteihin tänä keväänä, mutta ehdottomasti kiinnostelee esimerkiksi Novellikoukku-niminen tapahtuma, minkä esitteen bongasin Oulunkylän kirjastossa!)

Romaaneista tällä hetkellä luen Haruki Murakamin Kafka rannalla ja oon aika fiiliksissä tästä!
Helsingin kirjastoista löytyy ehdottomasti paremmin ja monipuolisemmin sarjakuvia. Tampereen Metso-kirjastossa kahlasin lukuisaan otteeseen sarjakuva- ja taidehyllyt läpi. Taidekirjoja mielestäni Tampereella on ihan kiitettävästi, mutta yllättäen tuntui Tampereella, että sain selattua kaikki kiinnostavat sarjakuvat läpi! Sen sijaan kaikissa pienissäkin helsinkiläisissä kirjastoissa löytyy aina jotain uutta lainattavaa sarjakuvaosastolta. Helsingissä siis on erilaisempaa sarjakuvaa ja pienempiä painoksia ja harvinaisuuksiakin, mitä nyt ymmärrän tästä sarjakuvamaailmasta, johon olen vasta vähän aikaa sitten sukeltanut.

Jokaisessa kirjastossa Helsingissä on ollut loistavia kirjanvaihtohyllyjä, ja jokaisessa kirjastossa on omaa kivaa fiilistä ja persoonaa. Kauheasti en ole kaunokirjallisuusapajia tutkinut kirjastoissa, koska tällä hetkellä luen enimmäkseen sarjakuvia, esseitä ja runoja. Olen pohtinut tästä omaa videosarjaakin! Millaista vierailla uusissa kirjastoissa! Katsotaan nyt. Tavallaan haluaisin kovasti toteuttaa sen, mutta samalla se tuntuu hurjan hurjan jännittävältä.

Missä sijaitsee sun lempikirjastosi? Miksi se on lemppari?

1 kommentti:

  1. Minustakin on hauskaa vierailla eri kirjastoissa! Kallion kirjasto on jotenkin ihana. Kaikissa kirjastoissa on omat juttunsa.

    VastaaPoista