torstai 10. marraskuuta 2016

!! Lukeminen on rakkautta

2 kommenttia:

 1. Lukemisen syiden ja hyötyjen pohtimisesta tulee näin kirjallisuudenopiskelijana mieleen tämä erinomainen radio-ohjelma/siihen liittyvä artikkeli. Hyötynäkökulman diskurssi on varsin tyypillistä nykyajalle, jolloin kaikelle aktiviteetille on osoitettava taloudellinen peruste. Toki se, miksi joku yksittäinen ihminen lukee kirjallisuutta voi vaihdella paljonkin, ja siihen ei sitten ole vastaan väittämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentista ja tosta vinkkauksesta! Täytyy ehdottomasti tutkia tuota lisää. Ja siis joo, hyötynäkökulma on ongelmallinen, mutta toisaalta se voi myös olla motivoiva. En osannut aikaisemmin ehkä ajatella taloudellisia asioita tässä yhteydessä, vaikka tiedostankin vetoavani hyötyyn (hyödyllä en osannut ensisijaisesti edes ajatella taloudellista hyötyä, ehkä pitäisi olla kriittisempi) :D Ehkä itselle lukeminen on itseisarvo ja hyödyt pelkkää plussaa tai jopa sen hyödyt, esim mielikuvituksen karttuminen, itseisarvoja.

   Itsellä intressit tuon videon tekoon oli lähinnä siinä, että toivoisi muiden kokevan samanlaisia ilon ja jännityksen hetkiä, mitä itse tulee lukiessa kokeneeksi! Absurdi ja mahdoton ajatus kieltämättä, mutta jotenkin haluaisin ajatella lukemisen tarjoavan jotain intersubjektiivista mielihyvää. :D En edes tiedä. Tästä aiheesta olis todella kiinnostavaa keskustella lisää!

   Poista